Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Finalizare proiect „PUNEREA ÎN VALOARE A PATRIMONIULUI COMUNITĂȚII RUȘILOR LIPOVENI DIN ORAȘUL TÂRGU FRUMOS„ implementat de Asociatia Culturala MIR

Lipoveni.ro

Prin intermediul proiectului  „PUNEREA ÎN VALOARE A PATRIMONIULUI COMUNITĂȚII RUȘILOR LIPOVENI DIN ORAȘUL TÂRGU FRUMOS„ finanțat în anul 2021 prin fonduri europeane nerambursabile în cadrul programului PNDR 2014-2020 – prin GAL IAȘI SUD-VEST, Asociația Culturală MIR a realizat o monografie digitală pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural, etnic a comunităţii ruşilor lipoveni din orașul Târgu Frumos.

Monografia digitală a fost creată sub forma unui arbore genealogic al membrilor comunității rusilor-lipoveni din Tg. Frumos, identificandu-se legaturile de rudenie, alte date importante din viata persoanelor inregistrate in platforma (ziua de nastere, ziua decesului, data casatoriei, profesie, adresa de resedinta etc), dar si aspecte istorice, religioase si laice ale comunitatii rusilor-lipoveni.

Pana la data publicarii prezentului anunt au fost inregistrate un total de peste 600 de persoane, in viata sau decedati, fiind atinsa si cifra minima propusa in realizarea proiectului: inscrierea in platforma digitala a 300 de persoane in viata.  

Completarea monografiei va fi perpetua, dorind a actualiza permanent informatiile din platforma. In viitor ne propunem extinderea functionalitatilor existente si includerea unora noi in functie de nevoile identificate.

Monografia digitală creată sub forma unui arbore ginealogic îşi propune păstrarea identităţii locale şi entice a minorității ruşilor lipoveni din oraşul Târgu Frumos, conducând astfel la valorificarea potențialului cultural și la promovarea obiectivelor culturale ale comunităţii.

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *